Veel slimme meters werken niet goed?!?

Nieuws

17 december 2019 7

Veel slimme meters in Nederlandse woningen werken niet goed. Bij zo’n “2 tot 6 procent” van de huishoudens met een slimme meter krijgen energiebedrijven Vattenfall en Eneco geen energiedata doorgestuurd.

Dat meldt het Financieele Dagblad. Netbeheerders hebben toegegeven dat er problemen zijn met het doorgeven van de gegevens, zeggen dat dit niet geldt voor 6 procent van alle data.

Minimaal 99 procent van de slimme meters moet werken. Dit is afgesproken in de energiesector. Dat wordt nu niet gehaald, volgens Netbeheer Nederland. Het probleem zit vaak in het gsm-signaal.

Energiebedrijven

Energiebedrijven Eneco en Vattenfall zijn vanzelfsprekend niet blij met de problemen. Eneco zegt dat de netbeheerders “meer aandacht moeten besteden aan het op orde brengen van dit soort kernactiviteiten”. 

Vattenfall stelt dat de overgang naar groene energie vraagt om “snelle en betrouwbare toegang tot correcte data”.

In totaal zijn er nu 6,2 miljoen slimme meters geplaatst bij woningen en kleine bedrijven. Naar verwachting stijgt dit volgend jaar naar ruim acht miljoen. Toch is niet iedereen blij met de apparaten. Een half miljoen Nederlanders weigert een slimme meter te installeren, bleek eerder al uit onderzoek.

Dit bericht is geplaatst in Media, Overheid. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.