Wat is BRAND?

Wat is Brand?De brandweerdefinitie van brand:“Brand is een ongewenste en/of ongecontroleerde verbranding.
Deze definitie vertelt ons dat als we met brand te maken hebben het ongewenst of ongecontroleerd is. Maar wat is dan een verbranding?“Een verbranding is een scheikundige reactie van een stof met zuurstof, die gepaard gaat met warmte en vuurverschijnselen.”
Brand is dus een ongecontroleerde en/of ongewenste reactie met zuurstof, waarbij warmte vrijkomt en vuurverschijnselen waarneembaar zijn. Een gasvlam onder een frituurpan is geen brand. Wordt het vet echter te heet en vat die vlam, dan is er sprake van een zogeheten vlam in de pan. De vlam in de pan is ongewenst en eventueel oncontroleerbaar, dit is dus wel een brand. Als een boer zijn weiland afbrandt is er geen sprake van brand, al lijkt dat wel zo te zijn voor een voorbijganger. Dit vuur is namelijk gewenst en (als het goed is) controleerbaar. Mocht de boer de controle over het vuur kwijt raken, spreken we dus weer wel over een brand.

Als er brand komt is dit belangrijk

Brandvertragend

Er is een breed assortiment brandvertragende spray en impregneermiddelen zodat gordijnen, vitrages, textiel, hout, riet, papier, karton, kerstbomen, kunstkerstbomen, kunstbloemen en kunstplanten geïmpregneerd kunnen worden conform de gestelde eisen in het huidige bouwbesluit. 

De vermelde producten op de site zijn producten waarmee u ook zelf uw materialen brandvertragend kunt impregneren. De brandvertragende spray is getest door onafhankelijke laboratoria zoals bijvoorbeeld Effectis (TNO), Centexbel. 

Besteedt u liever het impregneren uit zodat u een certificaat van behandeling ontvangt voor een controlerende instantie zoals de gemeente, brandweer of verzekeringsmaatschappij, informeer dan naar onze uitgebreide mogelijkheden.

Brandvertragende spray

Brandvertragend impregneren van gordijnen, stoffen, deuren en (gips-)plaat is zeer belangrijk om uw vluchttijd te verlengen. Met onze brandvertragende impregneermiddelen en spray vatten stoffen, houtwerk en andere brandgevoelige materialen veel minder snel vlam bij bij brand en blijven uw vluchtroutes langer vrij. De brandvertragende sprays in onze webshops zijn makkelijk te gebruiken en voldoen aan de belangrijkste keurmerken, waaronder:

Normen

BS 5867, NEN-EN 13501, NEN 1021, NEN 6065 en ISO 6940/41

Brandvertragend impregneermiddel

Brandvertragend impregneermiddel zorgt ervoor dat brandgevoelige materialen veel later ontvlammen dan dat ze zonder brandvertragende spray zouden doen. Dit geeft u tijd om te vluchten en de brandweer de mogelijkheid om meer van het pand te blussen en te redden bij brand. Ons brandvertragend impregneermiddel is geschikt voor gordijnen, hout, kerstbomen, kunstbloemen en -planten, kunstkerstbomen, papier/karton, riet en textiel.

NOOT: Dit blok is bedoelt als informatie de gebruikte teksten zijn slecht ter illustratie, en hebben geen enkele commerciële bedoeling of betrokkenheid van de webmaster

Bron: https://www.allesbrandveilig.nl/brandvertragend

Dit bericht is geplaatst in Brandgevaar, Risico, Veiligheid, Verzekering. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.